Olej rycynowy

olej rycynowyolej rycynowy

Olej rycynowy

Cena brutto:
15,50 

Najniższa cena z ostatnich 30 dni 15,50 zł

Olej rycynowy, dzięki swoim niezwykłym właściwościom jest wszechstronnie wykorzystywany w kosmetyce. Doskonały do naturalnej pielęgnacji twarzy, ciała i włosów.

Produkt chwilowo niedostępny

Opis

OLEJ RYCYNOWY – POZYSKIWANIE

Olej rycynowy otrzymuje się w procesie tłoczenia na zimno z nasion rącznika pospolitego.

 

OLEJ RYCYNOWY – SKŁADNIKI AKTYWNE

  • mieszanina triglicerydów kwasu rycynolowego, olejowego, linolowego, palmitynowego i stearynowego,
  • witamina E.

 

OLEJ RYCYNOWY W PIELĘGNACJI TWARZY I CIAŁA

Wykazuje właściwości ochronne naskórka, wygładzające i zmiękczające. Wpływa na poprawę nawilżenia skóry. Wspiera odbudowę płaszcza lipidowego.

Olej rycynowy działa regenerująco na skórę dłoni oraz paznokcie, w rezultacie poprawia twardość i kondycję paznokci.

 

OLEJ RYCYNOWY W PIELĘGNACJI WŁOSÓW

Ceniony jest w pielęgnacji włosów ze względu na wysokie powinowactwo do keratyny. Wpływa na zamknięcie łusek włosa, w efekcie czego końcówki mniej się rozdwajają. Stymuluje wzrost włosów.

Regularnie stosowany na rzęsy wzmocni je, pobudzi do wzrostu.

 

SPOSÓB UŻYCIA

Twarz i ciało – nanieś na oczyszczoną, wilgotną skórę i pozostaw do wchłonięcia.

Włosy – kroplę oleju rozetrzyj w dłoniach i wmasuj w końcówki wilgotnych włosów. Po 15 minutach zmyj łagodnym szamponem.

Paznokcie – nanieś kroplę oleju na oczyszczoną płytkę paznokcia oraz skórki. Wmasuj i pozostaw do wchłonięcia. Możesz również kilka kropel oleju wmasować w skórę dłoni i paznokcie, następnie założyć bawełniane rękawiczki i pozostawić na ok 60 minut.

 

DODATKOWE INFORMACJE

Produkt jest kosmetykiem, przeznaczony jedynie do użytku zewnętrznego.

 

PRZECHOWYWANIE

Przechowywać w temperaturze pokojowej i chronić przed bezpośrednim działaniem słońca.

 

POJEMNOŚĆ

50 ml

 

Ingredients: Ricinus Communis Seed Oil.

 

Sprawdź także inne oleje do pielęgnacji skóry i włosów: olej ze słodkich migdałów, olej jojobaolej arganowy, olej kokosowy.